Claudicatio intermittens (etalagebenen)

Claudicatio Intermittens is een vaatziekte waarbij de bloedvaten in en naar de benen vernauwd zijn door slagaderverkalking. Dit staat ook wel bekend als etalage benen. Hierdoor kunt u klachten als kramp, pijn en vermoeidheid in de benen ervaren bij het lopen of fietsen. Fysio Eelde biedt u een passende behandeling om uw loopafstand te verbeteren en pijnklachten te verminderen.

Fysio Eelde is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet.

Chronisch ZorgNet is hét landelijke netwerk van ruim 2750 gespecialiseerde therapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden aan mensen met chronische aandoeningen, zoals perifeer arterieel vaatlijden (PAV, etalagebenen), COPD, astma en hartaandoeningen.

Chronisch ZorgNet werd ruim tien jaar geleden opgericht voor patiënten met ‘etalagebenen’, ofwel perifeer arterieel vaatlijden onder de naam ClaudicatioNet. Chronisch ZorgNet bouwt die bewezen succesvolle aanpak in kwaliteit én kosten nu verder uit naar de behandeling van andere chronische aandoeningen, te beginnen met de behandeling van hartpatiënten en patiënten met COPD.

Chronisch ZorgNet werkt continu aan het verbeteren van de zorg voor de patiënten met chronische aandoeningen, zo dicht mogelijk bij huis in sterke netwerken met andere zorgverleners en in nauwe samenwerking met diverse beroeps- en patiëntverenigingen.

Meer informatie is te vinden op https://chronischzorgnet.nl/nl